Utrustning

Skridskor
Konståkning är en krävande sport och då gäller det att skridskorna är stabila och bra för fötterna. För att underlätta åkningen är det viktigt att ha så kallade ”riktiga” konståkningsskridskor. Genom att använda riktiga konståkningsskridskor får barnens fötter och vrister ett mycket bra stöd som både underlättar för åkningen och fötterna. Dessa skridskor är bättre och mer uppbyggda än andra skridskor som man t ex hittar i sportaffärer. Riktiga konståkningsskridskor är byggda på ett sätt som skapar hög stabilitet, vilket kommer underlätta radikalt för barnens åkande och utveckling. Graaf, Risport, Edea, Jackson och Wifa Prima är några exempel på bra och riktiga konståkningsskridskor. Skridskor som dessa har även en annan skena som kräver speciell slipning. Denna skena och speciella slipning gör det möjligt att göra olika vändningar, formationer, piruetter och hopp mm på isen.

Hjälm

Hjälmtvång till dess att åkare har klarat 6:e Leomärket, därefter godkänt skyddspannband
Hjälmen skall vara en godkänd skid-/skridsko- eller hockeyhjälm. 
Cykel-/skatehjälm godkännes ej. 

Klädsel
Åtsittande tights/byxor/kjol/tröja i mjukt material. Fingervantar. Håret ska vara uppsatt!

Inköpsställen
Samarbetspartners
Vi samarbetar med Sport with Success vilket innebär att våra medlemmar får 15% rabatt när ni handlar skridskor hos Sport with Success (känga och skena). 

För att ta del av rabatten behöver du en klubbkod. Denna skickas ut i kallelsen inför varje säsong. Behöver du klubbkoden, eller har tappat bort den, hör av dig till kansli@varbergskk.se. Sport with Success håller till på Jakobsdalsgatan 5 i hjärtat av Göteborg. 

Övriga inköpsställen
Här nedan hittar ni en lista på andra köpställen: